Innerlijk kind

In mijn werk als healer/coach krijg ik geregeld de vraag wat wordt nou bedoeld met het innerlijke kind? 

Het innerlijk kind is verbonden met onze diepste emoties en hoort bij het tweede chakra. In ons volwassen leven willen we evenwichtig overkomen en is er geen plaats voor ongecontroleerde woede, diep verdriet of angst. Deze emoties zijn ontstaan toen we nog kind waren en worden nu we volwassen zijn getriggerd door gebeurtenissen uit het verleden. Het kan oude pijn die we dachten diep te hebben weggestopt, weer naar boven halen.

De verbinding met ons innerlijke kind is heel belangrijk, omdat hierin alle ervaringen vanuit onze jeugd zijn opgeslagen, de bewuste en de onbewuste met de daarbij behorende gevoelens en emoties. Deze gebeurtenissen hebben ons gevormd tot wie we nu zijn.

Soms gebeurt het dat een ervaring zo pijnlijk is dat we deze wegstoppen en dan denken dat hij ook niet meer bestaat. De verbinding met het innerlijk kind is dan onbewust verbroken om de pijn/ het verdriet maar niet meer te hoeven voelen. Maar tegelijkertijd kunnen ook de positieve gevoelens en emoties, zoals blijheid, empathie, liefde, passie ect. minder voelbaar aanwezig zijn.

Het is om deze reden daarom heel belangrijk dat je het contact met je innerlijke kindje goed onderhoudt. Het innerlijk kind staat voor wie we waren toen we jong waren, het speelse, spontane, creatieve, intuïtieve en spirituele wezentje dat gelukkig is om te leven. Wanneer er gebeurtenissen hebben plaatsgevonden waarin hij/zij heeft geleden is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden, ze te zien en te helen. Het innerlijke kind helen is van groot belang om onszelf te kunnen ontwikkelen tot wie we werkelijk zijn.

Hieronder een fijne visualisatie om dit te doen.

“Ga zitten op een plek waar jij je prettig voelt. Zet je voeten goed op de grond en zorg ervoor dat je rechtop zit. Adem een paar keer diep in en uit. Laat de dingen van de dag los, concentreer je op jezelf. Laat gedachten komen en gaan maar besteedt er verder geen aandacht aan.
Ga dan met je aandacht naar je voeten en laat wortels vanuit jouw voeten naar de kern van de aarde gaan. Open met jouw gedachten jouw voetchakra’s, deze zitten aan de onderkant van jouw voeten en wijzen naar beneden. Nodig de energie van moeder aarde uit om door jouw voetchakra’s jouw lichaam op te vullen met aardende, liefdevolle energie. Geef deze energie in gedachte de kleur rood. Laat deze energie langzaam omhooggaan en volg deze ook in gedachte; je wreef, je hiel, je tenen, je enkels, je scheenbeen, je kuiten, knieën ect tot aan jouw kruin.

Visualiseer nu een plaats waar jij helemaal veilig bent. Een plek die helemaal van jou is en die niemand anders kent. Bijvoorbeeld een open plek in het bos, op een berg of op het strand bij de zee, wat jij wilt. Visualiseer dan op die plaats dingen waarvan je weet of voelt dat jouw innerlijk kind ze leuk vindt. Bijvoorbeeld een schommel, speelgoed, water om in te spelen, leuke dieren…

Open dan jouw hart voor jezelf en je innerlijke kind. Voel de onvoorwaardelijke liefde door jouw lichaam stromen. Als je dit lastig vindt kan je eerst aan iemand denken waarvan je heel veel houdt en dit gevoel dan omzetten naar onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en jouw innerlijk kindje.

Nodig nu jouw innerlijke kindje uit om bij jou te komen op deze veilige plek. Mocht je dit lastig vinden bedenk dan gewoon dat hij/zij er is en geef het in gedachte een knuffel.
Probeer je nu jouw innerlijke kindje voor te stellen hoe hij/zij zich nu op dit moment voelt, hoe hij/zij eruitziet (blij, verdrietig, boos) en ga hierover met hem/haar in gesprek. Misschien wil je hem/haar op schoot nemen of wil je dat hij/zij naast jou komt zitten. Doe wat goed voelt voor jou. Als je genoeg informatie hebt gehoord kan je elkaar iets geven als symbool voor deze verbinding. Je kunt iets afspreken hoe je elkaar weer kunt vinden of je plaatst jouw innerlijk kindje op een plekje in jouw lichaam wat prettig voor beiden voelt, bijvoorbeeld jouw buik of hart. Bedank daarna jouw innerlijke kind voor deze ontmoeting, geef hem/haar een dikke knuffel en spreek af dat je mekaar snel weer ziet en laar hem/haar weer los.
Ga dan weer terug met jouw aandacht naar jouw lichaam, voel je weer zitten met je voeten op de grond. Voel je ademhaling, adem een keer diep in en uit en kom weer terug in het hier en nu. Neem hier wel even de tijd voor. Als je wilt kun je deze ervaring voor jezelf opschrijven.”

Stenen die kunnen helpen bij de heling van het innerlijk kind zijn bijvoorbeeld carneool, maansteen, oranje calciet


#innerlijkkind #chakra2 #emoties #emotiesinbalans#innerlijkkindhelen

Testimonials

Ik ontving voor het eerst een hypnose sessie. Ik had er geen beeld bij en vond het wel spannend. Het was een online sessie bij Maartje. En het
ging als een trein en ik werd meegenomen door haar krachtige stem en de informatie. Heel helder en duidelijk, je kon er niet omheen. Ik voelde me veilig en vertrouwde erop dat datgene getransformeerd mocht worden wat ik aan kon. Na de sessie merkte ik dat er het een en ander in gang was gezet. Het thema dat ik had ingebracht, zat ook in de verbinding met mijn voorouders. Ik voelde dat dit meer op de achtergrond kwam. Ik kon de volgende dag niet meer bij de angst wat hieraan verbonden was. Het is nog steeds aan het na sudderen en aan het uitwerken, in stapjes en steeds meer loslaten. Grace

Review hypno sessie

“De hand-massage, met de kristallen is een echte aanrader. Ontspannende massage, waarbij de aandacht voor de handen centraal staat. Niet alleen de handen voelen na de massage heerlijk ontspannen aan, maar ook ikzwelf ben helemaal zen. Deze massage wordt door Maartje professioneel, in een fijne, warme ruimte gegeven met op de achtergrond een sfeervol muziekje“

Review hand massage

"Met een warm gevoel kijk ik terug op de hypnose hechtingssessie die ik heb mogen ontvangen van Maartje. Haar rustige, aangename stem en haar
natuurlijke leiding zorgen ervoor dat je haar in vertrouwen kunt volgen.

Het effect naar mijn dochter toe is erg mooi om te ervaren. Ik gun iedereen dit fijne traject bij Maartje. M."

Review hechtinssessie moeder – kind

"Ik zou Maartje aanbevelen, haar echtheid en oprechtheid geven mij vertrouwen in haar zuiverheid. En daarmee geeft ze eigenlijk ook veel vertrouwen in jezelf. Ze vertrouwt op jouw eigen wijsheid en kundigheid. En dat is toch waar de antwoorden vandaan komen. En dat met haar liefdevolle en passievolle begeleiding. Ik heb een hypnose sessie morgen ervaren die me datgene gaf wat nodig was en ze gaf me de ruimte en het vertrouwen daar op mijn manier mee verder te gaan en dat was wat ik op dat moment nodig had. Dankjewel Maartje."
Chantal

Review hypno sessie

Via onderstaand contactformulier kan je alle vragen stellen over de behandelingen en een afspraak maken.

Contact

Praktijk MOON-STONE
Maartje Weideman
Schulenburg 54
4356 GT Oostkapelle


T. 06 42 24 55 69 

E. info@praktijkmoonstone.nl

KvK 75276186
BTW NL001770495B02

Algemene voorwaarden

Privacy policy